New nordic icons

Ikony New Nordic

Blue Berry™ -  Esencja zdrowych oczu  (2000)
Dzięki współpracy ze środowiskiem okulistów i wieloletnim badaniom stworzyliśmy pierwszy na świecie  suplement  o nazwie Blue Berry Plus, zawierający luteinę. Od 1997 roku liczba osób stosujących nasz suplement  na całym świecie stale się zwiększa. Blue Berry Plus to jeden z kluczowych produktów New Nordic.


BioDrain® -  Oczyszcza organizm z toksyn i wspiera odchudzanie  (1998)
Żyjąc w pośpiechu trudno jest uniknąć powszechnie dostępnego, niezdrowego jedzenia. „Szybkie jedzenie” negatywnie wpływa na nasze zdrowie. Na szczęście suplement diety BioDrain wspiera proces oczyszczania organizmu z toksyn. Ten skandynawski suplement, zawdzięcza swoją skuteczność korzystnie działającej kompozycji wyciągów roślinnych oraz ziół. Bio Drain wspiera również proces odchudzania.


Ear Tone™ -  Ciesz się ciszą  (2004)
Firma New Nordic skorzystała z doświadczeń Szwedzkiej Armii, wykorzystującej magnez w celu zmniejszenia efektu dzwonienia w uszach żołnierzy narażonych na strzały i eksplozje. W wyniku wieloletnich badań i testów firma New Nordic opracowała innowacyjne rozwiązanie opierające się na zbilansowanej kompozycji magnezu oraz wyciągów roślinnych. W ten sposób powstał, redukujący szum w uszach suplement Tone.  Preparat zawiera składniki utrzymujące zdrowy słuch.


Frutin® - Put a lid on your stomach acids (1992)
Frutin was the first breakthrough innovation of New Nordic. It was developed as an easy and fast cure for Heart Burn.

To help maintain the stomach acid in the stomach rather than in the esophagus, where it can create a burning feeling, New Nordic invented a very special natural citrus fiber. The fiber is unique and many have tried to copy it without success. When it is chewed it floats gently to the top of the stomach creating a lid of foam made of natural fruit fiber, this prevents stomach acids from rising into the food pipe. All this happens very fast and the lid floats on the top of the stomach content for several hours. The smart thing about this product is the fact that you can stop the acids from rising without neutralizing them. This allows the stomach to function normally and fight the various bacteria that might drop by. After 23 years this tablet is still a unique product developed based on innovative ideas.


Hair Volume™ -   Zwiększ objętość swoich włosów (2011)
Wyprodukowany w Szwecji suplement odżywia komórki włosów, wspiera wzrost, zapobiega wypadaniu włosów i pomaga zwiększyć ich objętość. Zawiera korzystnie działające składniki jak procyjanidyny B2, skrzyp, biotynę, proso, kwas pantotenowy, cynk oraz miedź. Suplement Hair Volume w czasie kilku ostatnich lat stał się częścią codziennej rutyny mężczyzn  i kobiet w ponad 32 krajach.


Skin Care™ -  działa przeciwzmarszczkowo, pomaga zachować młodą i zdrową skórę (2012)
Opracowany przez skandynawskich ekspertów, suplement diety w formie tabletek do pielęgnacji skóry, dostarcza jej wielu składników odżywiających ją wewnętrznie. Aktywizuje komórki skóry odpowiedzialne za produkcję kolagenu. Kolagen zawarty w Skin Care dociera do skóry właściwej  i w jej warstwach tworzy nawilżającą, elastyczną strukturę, która zapewnia jej piękny wygląd. Według badań klinicznych, po dwóch tygodniach stosowania suplement wyraźnie wygładza zmarszczki i poprawia nawilżenie skóry. Po 56 dniach stosowania, poprawia się jędrność i elastyczność skóry. Skin Care zawdzięcza swoją skuteczność badaniom naukowym.


Zuccarin® - pomaga utrzymać w normie poziom cukru we krwi (2003)
Produkt Roku 2018/2019 w kategorii „Preparaty obniżające poziom cukru” – publikacja „Świat Farmacji” na podstawie ankiety przeprowadzonej wśród polskich farmaceutów. Liście morwy białej z powodu korzystnego wpływu na zdrowie, wykorzystywane są w Japonii zgodnie z tradycją jako żywność oraz napar zastępujący herbatę. Nowe badania dowodzą, że wyciąg  z liści morwy zawarty w Zuccarin może stabilizować poziom cukru we krwi, powstrzymując wchłanianie cukrów z węglowodanów. W celu optymalizacji działania, preparat zawiera chrom, który dodatkowo przyczynia się do utrzymania prawidłowego stężenia cukru, tłuszczów i węglowodanów oraz metabolizmu białka.